Univers Bomosa rep el segell de Llum Verda de FEDA

set. 27, 2022

El president de l’Univers BOMOSA Turi Mora ha rebut, de la mà del director general de FEDA Albert Moles, el segell Llum Verda que acredita que el 100% de l’energia elèctrica que consumiran les empreses del grup a partir d’ara serà d’origen renovable, concretament de la central hidroelèctrica de FEDA. D’aquesta manera Hive FiveBMS Consultoria EstratègicaBIOBIO, Àspid i BOMOSA Fundació reduiran les seves emissions de CO2 generades al llarg de l’any.

El distintiu de Llum Verda és emès per FEDA i certificat per l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic del Govern d’Andorra per reconèixer la contribució que es fa a la sostenibilitat i al foment de la producció renovable en el marc de les mesures implementades pel Govern per promoure la transició energètica i combatre el canvi climàtic. Es tracta d’un pas més per afavorir la implicació en la transició energètica d’una forma fàcil i assequible, sense menystenir els esforços en estalvi i eficiència energètica.

Amb l’obtenció d’aquest certificat, Univers BOMOSA reforça no només el seu compromís amb les energies renovables i la gestió ambiental, sinó també es converteix en un pas més vers la sostenibilitat, valor inherent a l’ADN de les diferents empreses i projectes que formen part del grup empresarial en la seva visió d’aconseguir crear una societat andorrana solidària i un futur millor, en un ecosistema sostenible i perdurable en el temps. Cal recordar que des de l’any 2020 l’Univers BOMOSA calcula i compensa voluntàriament la seva petjada de carboni.

Durant l’acte d’entrega del segell Turi Mora ha destacat que “aquest segell està alineat amb el nostre model de projectes empresarials, compromesos i alineats amb la política ambiental del país i fent accessible una forma de vida més saludable i sostenible per a tothom. Amb aquesta acció enfortim el nostre compromís en la lluita contra el canvi climàtic a la vegada que contribuïm als objectius de desenvolupament sostenible”.

Per la seva part, Albert Moles, director general de FEDA, ha explicat que ”el segell Llum Verda és una proposta per a que les empreses demostrin la seva implicació amb la sostenibilitat, amb la garantia que cada kWh està produït amb una font renovable i l’objectiu d’incentivar la seva producció”. Així mateix, Moles ha recordat que l’aposta per la sostenibilitat comença per l’estalvi i per la pròpia producció.

Un segell extrapolable als hivers

La certificació de Llum Verda a Hive Five, l’espai de coworking ubicat a l’edifici BOMOSA-ALBA, permet incloure a les empreses i usuaris que porten a terme la seva feina íntegrament des del seu punt de treball, ja que el seu consum d’energia es produeix en el seu dia a dia a Hive Five.

En el cas de BIOBIO, el certificat de Llum Verda es convertirà en un segell més que acumulen els àpats sortits de la cuina central d’Encamp; la primera cuina 100% ecològica en obtenir la certificació europea per a la producció d’aliments ecològics, l’ECOCERT.