Univers BOMOSA rep el premi FEDA a la sostenibilitat dels Premis CEA 2024

maig 15, 2024

Univers BOMOSA ha guanyat el premi FEDA a la sostenibilitat dels Premis CEA 2024 en la gala celebrada dimarts 14 de maig al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i organitzada per la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). Aquest guardó reconeix els projectes, empreses o persones del Principat d’Andorra que treballen amb la premissa i el compromís del respecte al medi ambient i un entorn sostenible. El director general de FEDAAlbert Moles, va ser l’encarregat de fer entra de la distinció a Marc Taló, CEO d’Univers BOMOSA, qui el va recollir en nom del president Turi Mora i de tot l’equip que és part i treballa a la companyia.

En el discurs d’agraïment, Taló va destacar que “la sostenibilitat és un element troncal de l’Univers BOMOSA i aquest fet queda reflectit en tots els projectes que desenvolupem a través de les empreses del grup“.  Hive Five Coworking AndorraBIOBIOICÒNIC o BMS Consultoria Estratègica estan orientats amb vocació de sostenibilitat ambiental des de la seva concepció, des de la base i en aquest sentit s’han pres decisions estructurals que minimitzin l’impacte al medi, redueixin el consum energètic, millorin la mobilitat o promoguin els hàbits saludables.

Però a més a més, a través d’un dels nostres projectes, BMS Consultoria Estratègica, acompanyem a organitzacions públiques i privades del país en millorar la seva sostenibilitat ambiental“, va recordar el CEO d’Univers BOMOSA.

A tomb d’aquest guardó, Marc Taló ha subratllat el paper fonamental i la responsabilitat social i ambiental que “les empreses i les organitzacions en general han de predicar, però que sobretot cal practicar“. “Hem de ser conscients del nostre impacte i reformular el nostre propòsit, no només perquè aquest impacte sigui positiu econòmicament, sinó també socialment i ambiental. És una responsabilitat de present i un deure de futur“, conclou.

Cal recordar, a més, que la pota filantròpica d’Univers BOMOSA, BOMOSA Fundació, també desenvolupa projectes per promoure la reflexió i l’acció positiva en pro de la sostenibilitat i el medi ambient al nostre país, com la Hackató per a la compensació de carboni d’ara fa un any o el Premi Bagaleu de Novel·la Curta de Ficció Climàtica.

L’acte de lliurament dels Premis va ser encapçalat pel president de la Confederació Empresarial Andorrana, Gerard Cadena, així com el cap de Govern, Xavier Espot, el síndic general, Carles Ensenyat i el cònsol d’Andorra la Vella, Sergi González. A l’acte hi va assistir una nodrida representació d’empresaris, professionals i representants públics del país.  Des de l’any 2016, cada dos anys es convoquen els Premis CEA, uns premis que volen destacar les millors empreses del Principat d’Andorra, que es veuen recompensades per la feina ben feta. Altres categories dels premis són a la trajectòria empresarial, a la projecció internacional, a l’emprenedoria o innovació, a l’empresa inclusiva, a la igualtat, a la gestió del talent sènior, al reconeixement de la Marca Andorra, a l’autònom i la microempresa i el premi Pioners d’Andorra. L’Univers BOMOSA va rebre l’any 2022 el Premi ARI a l’emprenedoria i la innvació.