La Federació Internacional de Piragüisme confia el seu pla estratègic de sostenibilitat a BMS Consultoria estratègica by BOMOSA

maig 18, 2022

La Federació Internacional de Piragüisme (ICF, per les seves sigles en anglès) i BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA han signat aquesta setmana a Lausana (Suïssa) el conveni a través del qual la consultora d’RSC de l’Univers BOMOSA es converteix en el principal assessor en matèria de sostenibilitat mediambiental, donant suport tant a la Federació Internacional com també a les Federacions Continentals i Nacionals en les seves respectives estratègies i accions en aquest àmbit.

En el marc dels compromisos signats prèviament amb Nacions Unides, la ICF pretén avançar de forma transversal en els reptes mediambientals i de sostenibilitat, especialment els relacionats amb els compromisos temporals de càlcul, reducció i compensació de la seva petjada de carboni. Per complir amb aquests objectius, la Federació Internacional confia en BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA per a que elabori el seu Pla Estratègic de Sostenibilitat que serveixi d’impuls, alhora, per a que les Federacions Continentals i Nacionals abordin la qüestió mediambiental. A partir d’aquest pla, la consultora d’RSC s’encarregarà també de desenvolupar les accions que se’n derivin per així difondre a l’organització eines d’educació, pedagogia i comunicació en tots els aspectes relacionats amb la sostenibilitat.

A més a més, BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA elaborarà un programa pilot durant aquest 2022 per millorar els criteris de sostenibilitat de les competicions organitzades que servirà de base per poder després actualitzar i perfeccionar les eines de sostenibilitat a tots els esdeveniments esportius, tant els que siguin organitzats per la pròpia ICF com per la resta de Federacions Continentals i Nacionals de Piragüisme.

El món s’enfronta a un repte enorme i urgent, i són les grans entitats les que s’estan esforçant en donar passos importants en el seu compromís amb la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. La Federació Internacional de Piragüisme assumeix el repte global d’arribar a una petjada de carboni neutre d’emissions, i nosaltres estem orgullosos de poder ajudar-los a aconseguir el seu objectiu amb el que millor sabem fer”, ha explicat Albert Batalla, director de BMS Consultoria Estratègica després de la signatura del conveni amb el president la Federació Internacional de Piragüisme, Thomas Konietzko. “Des de la ICF estem totalment aliniats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de Nacions Unides així com amb la vocació del Comité Internacional Olímpic de convertir la sostenibilitat ambiental en una prioritat per al món de l’esport”, ha conclòs Konietzo.

A l’acte de signatura també hi han estat presents, José Gismero, cap de projectes de BMS Consultoria Estratègica, així com Lluís Rabaneda i Cecilia Farias, vicepresident de la Federació Internacional de Piragüisme.

RESSÒ MEDIÀTIC

Canoe ICF

Kanu

Inside The Games

Belispace