El Comú d’Encamp implementa el Pla de Mobilitat Sostenible per al Personal de la mà de BMS Consultoria Estratègica

oct. 3, 2023

José Gismero i Marc Iserte, tècnics de BMS Consultoria Estratègica, van ser els encarregats de portar a terme les tres sessions organitzades pel Comú d’Encamp per presentar el Pla de Mobilitat Sostenible per al Personal als treballadors i treballadores comunals, amb la participació del conseller Xavier Fernàndez.

Al llarg d’aquestes jornades, celebrades a Encamp i al Pas de la Casa, s’han compartit les principals conclusions de la diagnosi portada a terme, com també de l’equip de treball que liderarà el Pla de Mobilitat Sostenible per aconseguir reduir les emissions de CO2. També es va realitzar una dinàmica amb els assistents per debatre dades i prioritza actuacions. Les propostes treballades fins al moment van en quatre línies:

  1. Reduir els desplaçaments a la feina.
  2. Augmentar els mitjans no motoritzats.
  3. Incrementar la mobilitat col·lectiva.
  4. Incrementar la mobilitat de baixes emissions.

Fotos: Comú d’Encamp

Al desembre de l’any passat, el Comú d’Encamp va aprovar el Pla de Mobilitat Sostenible, amb el doble objectiu de reduir les emissions d’efecte hivernacle i contribuir a assolir els compromisos de neutralitat de carboni l’any 2050. Durant la confecció del pla, a càrrec de la consultoria d’RSC de l’Univers BOMOSA, es va realitzar una primera diagnosi amb una enquesta als treballadors i treballadores, de la qual un 54,7% dels enquestats van informar que es desplacen a peu per anar a treballar, mentre que un 36,5% ho fan en cotxe, un 4,4% en moto i, de manera residual, en patinet elèctric o transport públic. Amb aquestes dades, el còmput anual d’emissions està al voltant de les 152 tones de CO2 i un consum d’uns 60.000 litres de combustible.