BMS Consultoria estratègica elabora el primer projecte del mercat nacional de compensació de carboni

nov. 3, 2022

BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA, la consultora d’RSC de l’Univers BOMOSAha estat l’encarregada d’elaborar el primer projecte disponible al mercat nacional de compensació de carboni del Govern d’Andorra: la reducció de les emissions a través de la renovació de la flota d’Andbus. Aquest mercat nacional, presentat aquest matí en roda de premsa, té l’objectiu de fomentar i incentivar la generació de projectes que promoguin la neutralitat de carboni en el Principat d’Andorra.

En un procés de millora contínua, Andbus ha estat renovant la seva flota de vehicles any rere any, de manera que s’han donat de baixa els vehicles més antics i més contaminants, anant més enllà del que caldria per normativa. Però, a més de tenir una flota més moderna i eficient, també s’ha treballat en l’optimització de la gestió perquè els vehicles nous circulin més kilòmetres que els més vells, aconseguint que les emissions per quilòmetre recorregut hagin descendit. Amb aquests canvis, el càlcul de l’estalvi d’emissions realitzat per BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA en relació amb l’any 2021 determina que la companyia de transport de viatgers ha estalviat fins a 134 tones de CO₂.

Ara, aquestes 134 tones poden ser adquirides al mercat nacional de compensació de gasos d’efecte hivernacle, en forma de crèdits virtuals amb un cost de 40 € per crèdit, per part d’empreses i institucions que donin el seu suport al projecte i que permetin assolir la neutralitat en carboni l’any 2050, objectiu fixat pel Govern d’Andorra. Tanmateix, tal com es va anunciar al febrer d’aquest any en el marc de la presentació del càlcul de la petjada de carboni d’Andbus, la finalitat del pla de reducció de la companyia de transports planteja la nul·la emissió de carboni l’any 2035.

A l’acte de presentació hi han intervingut el director de l’Oficina de l’Energia i el Canvi ClimàticCarles Miquel; el CEO d’AndbusDaniel Vinseiro i el director de BMS Consultoria Estratègica by BOMOSAAlbert Batalla. Durant la roda de premsa Batalla ha volgut posar de manifest que “aquest tipus de projectes són possibles principalment per dos motius: primer perquè l’administració facilita l’eina, és a dir el mercat nacional; i per altra banda perquè hi ha  organitzacions com Andbus que clarament han fet de la sostenibilitat un objectiu. Nosaltres des de BMS bàsicament hi posem el coneixement i la ciència per fer possible els projectes“, ha reblat Batalla.

 

Fotografia: roda de premsa amb la participació de Carles Miquel, director de l’Oficina del Canvi Climàtic del Govern d’Andorra, Dani Vinseiro, CEO d’Andbus, i Albert Batalla, director de BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA (d’esquerra a dreta).

RESSÒ MEDIÀTIC

Bon Dia

El Periòdic

Andorra Difusió

Fòrum

Altaveu

Catzona

Europa Press

Notimerica

Publimetro