BMS acompanya a Andbus en el procés per esdevenir la primera empresa andorrana de transport de viatgers neutra en carboni

febr. 15, 2021

BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA ha estat l’encarregada d’acompanyar a l’empresa de transport de viatgers Andbus en el càlcul de la seva Petjada de carboni i la seva estratègia de reducció i compensació. El treball ha comportat que Andbus es converteix així en la primera empresa del sector neutra en carboni al Principat d’Andorra.

Durant la presentació, que ha anat a càrrec de Dani Vinseiro com a propietari d’Andbus i de Carles Miquel com a director de l’Oficina de l’Energia i Canvi Climàtic del Govern, també ha pres la paraula el cap de projectes de BMS,  Jose Gismero. La presentació ha comptat també amb la presència de Josep Lluís Pujol, director d’Empresa, Comerç, Desenvolupament Industrial i Transport del Govern d’Andorra.

Gismero ha presentat el càlcul de la petjada d’Andbus dels anys 2019, 2020 i 2021 així com el pla de reducció i la compensació de la petjada de 2021, fet que converteix a Andbus en empresa neutra en carboni.

Andbus amb BMS Consultoria

L’objectiu del pla de reducció planteja la nul·la emissió de carboni al 2035 i ho ha qualificat com “un repte important en un sector difícil com és el de transport de viatgers, donat que encara no està madur el mercat de minibusos i sobretot d’autobusos elèctrics”. Malgrat tot, el pla de reducció ja ha suposat una disminució del 12’5% de la petjada per quilòmetre del 2019 al 2021.

BMS - Emissions

La compensació de la Petjada de carboni 2021 amb un projecte de cogeneració d’electricitat a l’Índia

Enguany, la Petjada de carboni del 2021 s’ha compensat voluntàriament amb programes de la Convenció Marc del Canvi Climàtic de les Nacions Unides, tal com estableix el Govern d’Andorra. Concretament, amb un projecte a l’Índia, d’una planta de cogeneració de 2,5 MW a base de pela d’arròs. L’objectiu del projecte és recollir i utilitzar eficaçment els recursos de biomassa residuals disponibles i no utilitzat per generar electricitat per al consum intern. La planta de cogeneració amb pela d’arròs genera electricitat i vapor que és subministrada a la xarxa elèctrica de l’Índia.

El propietari d’Andbus, Dani Vinseiro, ha remarcat que “estem molt convençuts de fer aquesta aposta, perquè pensem que és el camí que cal fer per responsabilitat amb el planeta i perquè així també ens ho demana la societat i els nostres passatgers; malgrat, però, que no és un camí fàcil ni barat i que caldrà que l’Administració ens acompanyi en aquesta transició tan necessària”.

En aquest sentit, Carles Miquel, director de l’Oficina del Canvi Climàtic del Govern d’Andorra, ha felicitat la iniciativa d’Andbus, que “està alineada amb els objectius del País pel que fa a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle”. També ha recordat que “Andorra te uns compromisos contrets amb la comunitat internacional per arribar a la neutralitat carbònica el 2050 i que iniciatives com aquesta ens hi apropen”.

Des de BMS Consultoria Estratègica estem molt satisfets d’ajudar a organitzacions i empreses del país, com Andbus, en els seus projectes de sostenibilitat i de responsabilitat social corporativa. Els agraïm la confiança.

RESSÒ MEDIÀTIC

Ana Economia

Andorra Difusió

Autobuses y autocares

Bon Dia

Catzona

Ciencias ambientales

Diari d’Andorra

El Periòdic d’Andorra

Nexotrans

The World News