Grandvalira Soldeu – El Tarter i Pal Arinsal dedicaran a Creu Roja Andorrana la segona edició del projecte d’arrodoniment solidari d’Univers BOMOSA i Worldcoo

juny 27, 2024

Les estacions de Pal Arinsal i Grandvalira Soldeu – El Tarter han anunciat avui el projecte social al qual destinarà els recursos de la campanya d’arrodoniment solidari que realitza gràcies als seus clients, impulsat per BMS Consultoria Estratègica, de l’Univers BOMOSA, i Worldcoo. Per aquesta segona edició, Creu Roja Andorrana i els seus Centres de Dia per a gent gran serà l’entitat beneficiària de les microdonacions.

Aquests centres són recursos assistencials per a persones grans en situació de dependència o fragilitat, que els permeten continuar vivint als seus domicilis i eviten la seva institucionalització en centres de llarga estada. En aquests espais de dia s’ofereixen activitats d’estimulació i rehabilitació física i cognitiva, així com activitats d’oci i lleure, sortides culturals, tallers, espectacles i xerrades. L’objectiu és proporcionar assistència i activitats terapèutiques diürnes a la gent gran gràcies a un equip multidisciplinari de professionals sociosanitaris.

Actualment, la Creu Roja Andorrana gestiona tres Centres de Dia, a Sant Julià, Santa Coloma i Escaldes-Engordany, on es concentra la major part de la població. L’obtenció de nous recursos ajudaria a l’obertura d’un quart centre de dia que permetria ampliar la capacitat actual de 88 usuaris a aproximadament 108.

L’arrodoniment solidari és el sistema de recaptació que permet als clients de les estacions contribuir a projectes solidaris. Quan els clients paguen amb targeta bancària a les taquilles o als establiments de restauració de Grandvalira Soldeu – El Tarter i de Pal Arinsal, poden optar per arrodonir l’import final de la seva compra i donar la diferència a aquesta causa social.

Les donacions es poden realitzar des del passat dissabte 22 de juny, coincidint amb el tret de sortida oficial a la temporada d’estiu. Els detalls de la recaptació es poden seguir des del web grandvaliraresorts.worldcoo.com, on també s’explica el funcionament de la iniciativa i els projectes beneficiats. A més, el personal de taquilles i restauració ha rebut formació específica per implementar aquesta iniciativa de la millor manera possible.

Iniciativa pionera a Andorra

L’estiu del 2023 es va posar en marxa per primera vegada a Andorra l’arrodoniment solidari gràcies a l’acord entre les estacions de Pal Arinsal i Grandvalira  Soldeu – El Tarter, Univers BOMOSA i Worldcoo, empresa especialitzada amb un gran bagatge a Espanya. L’arribada de l’arrodoniment solidari a Andorra es va començar a treballar fa més de dos anys gràcies a l’acord entre l’Univers BOMOSA i Worldcoo.La iniciativa de la darrera temporada a Grandvalira Soldeu – El Tarter i Pal Arinsal va beneficiar la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia, dedicada a projectes entorn de l’educació, l’alimentació i salut dels més petits. L’acció va recaptar 8.123 euros a través de 10.287 donacions, contribuint a l’escolarització de més de 100 infants a Katmandú.