El Comú elabora una pla director del desenvolupament energètic de la parròquia

set. 10, 2020

Amb l’objectiu d’establir un full de ruta que permeti assolir una transformació progressiva de Sant Julià de Lòria en una parròquia més sostenible en l’àmbit energètic i ambiental, s’elaborarà un pla director del desenvolupament energètic de la parròquia i es calcularà la petjada de carboni.

Els estudis permetran definir la política energètica de Sant Julià de Lòria a mig i llarg termini. També, definir les accions a desenvolupar i seran elaborats per BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA. Aquesta consultoria acompanya les institucions públiques i les empreses privades en els seus processos de Responsabilitat Social Corporativa, basant-se en la seva experiència. I, també, en la dels seus col·laboradors en projectes de sostenibilitat, de cura del medi ambient i de suport social, principalment, al Principat d’Andorra.

En una primera fase, s’analitzarà l’estat actual de la parròquia i s’identificaran els centres consumidors d’energia, els vectors de consum i les emissions més rellevants. Aquests són: edificis comunals, enllumenat exterior, mobilitat urbana i usos del sòl, entre d’altres.

Es calcularà la petjada de carboni, un indicador ambiental que permetrà implementar mesures de mitigació del canvi climàtic. Es mesuraran les emissions de gasos d’efecte hivernacle generades pel Comú. Comportarà diferents avantatges com la identificació d’oportunitats de reducció d’emissions, amb la conseqüent reducció de consums energètics i estalvis econòmics derivats d’una millora en la gestió.

El pla director i el càlcul de la petjada de carboni serviran de base al Comú per assolir l’objectiu de fer de la parròquia un referent mediambiental i en el sector de les energies renovables.

RESSÒ MEDIÀTIC:

Diari d’Andorra

El Periòdic

Crèdito foto: El Periòdic d’Andorra