BMS calcula la petjada de carboni del Congrés Mundial de Turisme de Neu, Muntanya i Benestar

març 26, 2024

BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA va ser la responsable del càlcul de la petjada de carboni del Congrés Mundial de Turisme de Neu, Muntanya i Benestar, celebrat entre els dies 20 i 22 de març al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. La consultora d’RSC de l’Univers BOMOSA va comptabilitzar totes les emissions directes i indirectes relacionades amb la mateixa organització de l’esdeveniment pel que fa al material emprat, l’ús del centre, el càtering i els dinars, entre altres aspectes, com també el trasllat de la trentena de ponents que van participar-hi, sigui des del seu punt d’origen (i tornada) com els diferents desplaçaments que van tenir lloc fora del Centre de Congressos.

Amb aquestes dades, el resultat final de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de l’esdeveniment va ser de 15,897 tones de CO2 en xifres absolutes, destacant les corresponents als àmbits de transport i hoteleria com els més destacats. Jordi Torres, ministre de Turisme i Comerç d’Andorra, va ser qui, en el discurs de cloenda del Congrés, va anunciar la xifra final de l’estudi. Alhora, va anunciar la compensació d’aquestes emissions per mitjà de la compra dels crèdits del Mercat Nacional de Compensació de Gasos d’Efecte Hivernacle. D’aquesta forma, i per primera vegada en les seves dotze edicions, el Congrés Mundial de Turisme de Neu, Muntanya i Benestar va esdevenir neutre en carboni.

Els crèdits en qüestió corresponen al projecte de l’ús d’Hidrobiodiesel, un combustible 100% renovable procedent del reciclatge d’olis de cuina que substitueix al dièsel convencional i que ha estat utilitzat de manera pionera per les màquines trepitjaneu durant la Copa del Món celebrada aquest any a Soldeu.

De cara al futur, BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA va fer entrega també d’un informe amb una sèrie de millores amb l’objectiu que, en properes edicions, es trobi la via perquè aquesta petjada de carboni sigui més reduïda i aconseguir una edició cada vegada més sostenible i respectuosa amb el planeta. 

Organitzat pel Govern d’Andorra i ONU Turisme, amb la col·laboració del Comú d’Encamp com a parròquia amfitriona, el Congrés va rebre l’assistència de 300 participants de 14 nacionalitats d’arreu del món.